‘Szabados Dániel’ kategóriába tartozó bejegyzések

Szabados Dániel – Egy Magyar Diák Pekingben

2010. december 20. 13:22

„Kenyeret és cirkuszt!”

Sok dolgos embernek a gőzt is ki kell eresztenie valahol. Szeretnek is kimozdulni otthonról. A fővárosban pedig megannyi lehetőség nyílik, hogy jól érezzék magukat, esetleg fejest ugorjanak az éjszakába, valamilyen formában.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Szabados Dániel kategóriába. Cimkék: , ,

Szabados Dániel – Egy Magyar Diák Pekingben

2010. november 30. 10:35

Ember küzdj és bízva-bízzál, ping-pongozz hogy el ne hízzál

Na meg persze egyél rizst, és közlekedj biciklivel. Ez a kombináció errefele mindennaposnak mondható. A kínaiak átlagos felépítése lehet ennek köszönhető. Nyilván merész dolog ennyi embert általánosságban kezelni, de a legtöbb ember vékony testalkatú, nem elhízott. Én pedig inkább hajlok arra, hogy ennek az állapotnak a fenntartása, inkább az életmódon múlik, mintsem a géneken. Úgy tudom, hogy az átlagéletkor is elég magas, így állításomat némileg ezért igazolva is érzem, amikor azt mondom eme zsírmentességet egészségként is titulálhatjuk.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Szabados Dániel kategóriába. Cimkék: , ,

Szabados Dániel – Egy Magyar Diák Pekingben

2010. november 16. 9:34

Vásároljunk „óccóban”

Rengeteg ember fejében él a kép, többek között a magyarokéban is, miszerint ami kínai, az gagyi. Ezt már most szeretném cáfolni. A hozzánk eljutott termékek többsége, valószínűleg nem a kidolgozottságról híres, de tekintve, hogy nem is vagyunk elsőszámú piac Kínának, nem is törekszik a minőséggel megzavarni szegény vásárlókat. Ha már csak abba belegondolunk, hogy sok neves márkának a gyárai működnek Kínában, Tajvanon, Szingapúrban, amiknek megtermelt javait a világ számos márkaboltjában állítanak ki és árusítanak eredeti néven, akkor miért kéne az összeset kivinni az országból, mikor a felvásárló piac már adott és úgy látszik, ez csak bővülni fog, s ennek egy szegmense igenis igényli a minőséget. Miért ne lenne a piacon nem gagyi? Nem kell feltétlenül, csak kopírozott dolgokkal találkozni. Ha tudod hova kell menni, és ha tényleg felismered a kiváló darabokat semmi akadálya sincs megtalálni azokat.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Szabados Dániel kategóriába. Cimkék: ,

Szabados Dániel – Első teendők

2010. november 3. 21:49

Az egyetememre való megérkezésem gördülékenynek minősíthető. Jöhettek a papírmunkák. A dolgok hivatalossá és jogszerűvé tétele. Az elmúlt évek alatt rengeteget fejlődött a külföldiek fogadására kialakított rendszer.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Szabados Dániel kategóriába.

Szabados Dániel – Körülvesz, és mégsem látjuk…

2010. október 18. 22:11

Amikor egy nagyvárosban barangolsz Kínában, óhatatlanul is feltűnik pár dolog. Elsőként, hogy mennyi jármű van, legfőképp a négykerekű változatból. Aztán a légző nyílásokat eltakaró maszkban tekerő egyének és a lecsökkent látótávolság. Ezek a dolgok a levegő témájához köthetőek. Egy végtelenül fontos dolog melynek megóvásáról nap, mint nap hallhatunk televízióból, rádióból legyünk bárhol a Földön, de itt látni és érezni is lehet a problémát.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Szabados Dániel kategóriába. Cimkék: ,

Szabados Dániel – egy magyar diák Pekingben

2010. október 13. 17:17

Üdv néked, Peking! Megérkeztem!

Én egy újonc vagyok Kínában. Pekingben. Szeptemberben belecsöppentem egy más világba, ami remélem nem lesz pár hónap múlva a másvilág számomra. Tudom, hogy rengeteg különbség van, volt és lesz. Az alkalmazkodó képesség elengedhetetlen, ha valaki társaságban van, főleg ha valaki idegen társaságban és végképp, ha egy ilyen távoli, idegen társaságba keveredik.

tovább »

1 hozzászólás
Beküldve a(z) Szabados Dániel kategóriába. Cimkék: , , ,

ELTE Konfuciusz Intézet