‘TCM’ címkével ellátott bejegyzések

Az én nagyapám

2012. november 6. 11:22

Gondolom, hogy majdnem minden hozzám hasonló, hosszabb ideig külföldön élő kínai tehetetlenséget és szégyent érez, amiért nem tud rokonaival találkozni vagy ott lenni mellettük, amikor szükség lenne rá. Én is így érzek a nemrég eltávozott nagyapám miatt. A rettenetes távolság dacára nagyon közel álltunk egymáshoz. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sokáig itt lehetett közöttünk, de az elmenetele mégis fáj.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Riportok, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: , ,

Alapelméletek a hagyományos kínai gyógyászatban

2010. november 22. 23:59

A kínai orvostudomány alapelméletei a beteg testi harmóniáját, az egyensúlyt próbálja helyreállítani. Az alapelemek között szerepel a yin és a yang, a két szembenálló, de egymást kiegészítő elem, továbbá az öt alapelem, az energiamozgatás, a belső szervek funkcionálása, és a meridiánok keringése, valamint a pszichés tényezők megfigyelésének tanai, amelyek magukba foglalják a pszichoszomatikát, a diagnosztikát, a dialektikát, a kórmegelőzést és az egészséges életmód kialakítását, illetve megőrzését.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Tudomány kategóriába. Cimkék: ,

Elsöprő kínai sikerek a gyógyászatban

2010. június 11. 9:01

Nemzetközi elismerés a kínai-magyar kapcsolatokról. Természetgyógyászat mesterfokon, igazán eredetiben. A kínai gyógyászat valódi meghonosodásának csúcspontja, az egészség sikere kis hazánkban!

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: , ,

ELTE Konfuciusz Intézet