‘Környezetvédelem’ címkével ellátott bejegyzések

A kínai környezetvédelem élharcosa, Ma Jun

2011. március 26. 0:03

Ma Jun a környezetvédelem élharcosaként lett ismert. Az ő nevéhez fűződik a kínai víz-, levegő- és szilárdhulladék-szennyezettségi térkép (China Water Pollution Map, China Air Pollution Map, China Solid Wate Pollution Map) elkészítése. Erőfeszítéseinek köszönhetően 29 ismert információtechnológiai (IT) cégről — köztük az Apple-ről — derült ki, hogy nehézfémekkel szennyezik a környezetet.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék:

„Zöld kiállítás” lesz Pekingben

2010. augusztus 14. 0:48

November 24. és 27. között a kínai Kereskedelmi Minisztérium „Kínai zöld iparág és gazdasági csúcstechnológia – 2010” címmel nemzetközi kiállítást rendez Pekingben.

A Xinhua hírügynökség jelentése szerint a kiállítás együttműködési és kapcsolatszerzési lehetőséget teremt a bel- és külföldi vállalkozók számára.

Augusztus 4-ig közel 20 ország több mint 600 vállalkozója jelezte, hogy részt fog venni a kiállításon.

(forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Japán környezetvédelmi technológiák iránt érdeklődik hazánk

2010. augusztus 1. 9:38

Magyarország és Japán 141 éve tartó diplomáciai együttműködését, a rendszerváltás utáni gazdasági kapcsolatok erősödését valamint a nemzeteink közötti barátság folyamatos ápolását emelte ki köszöntőjében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, amikor pénteken hivatalos bemutatkozó látogatáson fogadta Ito Tetsuo urat, Japán magyarországi nagykövetét. Ahogy a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája által kiadott hírben olvasható, hazánk a mezőgazdaság terén is szeretné tovább erősíteni ezeket a kapcsolatokat.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

ELTE Konfuciusz Intézet