‘Khazasztán’ címkével ellátott bejegyzések

Kazahsztán leépít a közszférában

2010. október 9. 0:01

A Kazinform tájékoztatása szerint Kazah Köztársaság elnökének rendelete szerint, 15%-kal leépítik azoknak az állami közalkalmazottaknak a létszámát, akiket az állami költségvetés és a Nemzeti bank finanszíroz.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék:

Kazahsztán a halálbüntetés eltörlésének útján

2010. augusztus 25. 23:24

Az utóbbi időben a nemzetközi szervezetek aktívan kezdeményezik a halálbüntetés eltörlésének kérdését.

2007 novemberében az ENSZ közgyűlése 62. ülésszakán az Olasz Köztársaság és a Portugál Köztársaság kezdeményezésére határozatot fogadtak el, amelyben felszólítják a nemzeteket arra, hogy hírdessenek moratóriumot a halálbüntetésre, annak eltörlésére irányuló későbbi vizsgálattal.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Kazahsztán vezeti a FÁK országok GDP növekedését az első fél évben

2010. augusztus 18. 0:26

Szent-Pétervár. Augusztus 10. Kazinform /Jelena Mjagkova/ – Kazahsztán vezeti a FÁK országok GDP növekedését az első fél évben. Az ország GDP-je 8,3% -kal nőtt, áll a FÁK országok Statisztikai hivatalának jelentésében.

Az első félévben Üzbegisztán GDP-je 8%-kal nőtt, Tadzsikisztáné-7,4%-kal, Örményországé-6,7%-kal, Belorussziáé-6,6%-kal, Türkmenisztánl-6,15%-kal, Kirgizisztáné-5%-kal, Ukrajnáé-4,9%-kal, Moldováé-4,7%-kal, Azerbajdzyáné-3,7%-kal.

Oroszország GDP-je 2,9%-kal nőtt ebben az időszakban.

(kazembassy.hu)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Kazahsztánról

2010. augusztus 7. 10:20

Kazahsztán Közép-Ázsiában van, az eurázsiai földrész mélyén. Vele határos államok:Oroszország, Kína, Kirgizsztán, Üzbegisztán,Türkmenisztán. Nyugaton vízi határa is van: a Kaszpi-tenger.

Területe 2.724.900 négyzetkilométer. Területére nézve Kazahsztán a Föld kilencedik legnagyobb állama, Oroszország, Kína, az USA, Argentína, Brazília, Kanada, India és Ausztrália után.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Tudomány kategóriába. Cimkék:

ELTE Konfuciusz Intézet