‘kereskedelem’ címkével ellátott bejegyzések

Vientiane és Peking a kereskedelmi kapcsolatok bővítését szorgalmazza

2011. november 11. 10:48

A Kínai Kommunista Párt Laoszban tárgyaló delegációjának vezetője, Mr. Liu Qi kijelentette, hogy nemcsak a két ország közötti politikai kapcsolatok elmélyítésére van szükség, hanem a kereskedelmi kapcsolatok bővítésére és a személyes látogatások élénkítésére. A kínai delegáció laoszi tartózkodás idején nyitotta meg Vientiane polgármestere a kínai gazdasági és kulturális fejlődés eredményeit bemutató kiállítást – valamint ez idő alatt kezdődött a hagyományos laoszi That Luang fesztivál.

A két ország közötti éves kereskedelmi forgalom több mint 1 milliárd US $, s az elmúlt évben mintegy 40%-al emelkedett. A kínai vállalatok 397 projektet valósítanak meg Laoszban, főként a vizierőmű építés, bányászat, kereskedelmi központok-, szállodák, éttermek létesítése és a telekommunikáció területén. Az elmúlt évtizedben 2.71 milliárd US $-t ruháztak be kínai befektetők Laoszban.

Vientinae Times, 2011. november 5.

(fordította: Farkas Mariann)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: , ,

Kína bírálta az EU protekcionista kereskedelmi intézkedéseit

2010. július 6. 16:40

A kínai Kereskedelmi Minisztérium kereskedelmi egyensúllyal foglalkozó osztályának felelőse az Európai Unió által a kínai WWAN-modem (nagy kiterjedésű vezeték nélküli hálózati modem) ellen bevezetett dömpingellenes vizsgálattal és védelmi intézkedésekkel kapcsolatban kifejezésre jutotta: ez az első alkalom, hogy az Európai Unió egyszerre kezd dömpingellenes vizsgálatot és vezet be védelmi intézkedéseket. Mindaz óriási pénzösszegeket érint, a kínai polgárok és a kínai ipar határozottan elégedetlen az eljárással. Kína nagy figyelmet fordít az Európai Unió ez ügyben hozott lépéseinek.

A felelős hozzátette, a WWAN-modem csúcstechnológiai termék, a kínai termékek elősegítik a technikai fejlődést és innovációt, amiből legtöbbet a fogyasztók profitálnak. Az Európai Unió által bevezetett védelmi intézkedések túlzottak, zavarják a kereskedelmet, és nemcsak az uniós gazdaság fellendülését akadályozzák, hanem sértik Kína érdekeit is, továbbá kedvezőtlenek a technológiai fejlődés szempontjából is.

(forrás: hungariancri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

ELTE Konfuciusz Intézet