‘Hongkong’ címkével ellátott bejegyzések

Felszámolják a Hongkong és a szárazföldi Kína közötti csempészetet

2010. december 7. 15:59

Li Shaoguang, a hongkongi kormányzat biztonsági államtitkára december 1-jén a hongkongi törvényhozó testület ülésén elmondta, hogy a hongkongi vámhivatal szorosan együttműködik a szárazföldi Kína illetékes hatóságaival, hogy közösen számolják fel a csempészetet.

Li Shaoguang elmondta, hogy az idei év első tíz hónapjában a hongkongi vámhivatal összesen 169 csempészeti bűnügyben összesen 320 millió dollár értékű árut foglalt le. Hongkongból a szárazföldi Kínába főleg számítógépeket és elektromos cikkeket csempésztek, a szárazföldi Kínából Hongkongba pedig főleg cigarettát.

(forrás: cri)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

76 ezer hongkonginak van egymillió amerikai dollárnál nagyobb vagyona

2010. október 5. 0:03

A Merrill Lynch globális befektetési csoport és a Capgemini tanácsadó cég legfrissebb beszámolójából kiderül, hogy 2009-cel bezárólag Hongkongban az egymillió amerikai dolláros, vagyis 7,8 millió hongkongi dolláros vagyonnal rendelkező emberek száma elérte a 76 ezret, ami kétszer annyi, mint 2008-ban. A növekedési ráta itt a legmagasabb a világon.

A beszámoló az ázsiai és csendes-óceáni régió lakosainak vagyonáról szól. A beszámoló alapján a vagyonos hongkongiak tavaly összesen 379 milliárd amerikai dollárral rendelkeztek, ami szintén kétszer annyi, mint 2008-ban. A növekedési ráta ez esetben is itt a legmagasabb a világon.

(Forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék:

Hongkongi szeminárium Japánban

2010. augusztus 4. 0:34

A hongkongi kormányzat szemináriumot tartott Japánban, melyen arra ösztönözték a japán vállalatokat, hogy Hongkongon keresztül lépjenek be a kínai szárazföldi piacra, ezzel még szorosabbra fűzve a hongkongi-japán kereskedelmi kapcsolatokat.

A szemináriumon részt vett több mint 80 japán kormánytisztviselő és vállalkozó, akik nagy érdeklődést mutattak Hongkong gazdaságának szilárd alapjai, a város szabadkereskedelmi rendszere, valamint előnyös adórendszere iránt.

(forrás: hungarian.cri.cn)

1 hozzászólás
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Hongkong a világ 4. legnagyobb befektetési piaca

2010. július 24. 13:05

Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája július 23-án kiadott 2010. évi befektetési körképéből kiderül, hogy tavaly Hongkong a világ 4. legnagyobb közvetlen befektetési piaca volt.

A hongkongi különleges közigazgatású övezet kormányzatának közleménye szerint Hongkong 2008-ban még 9. volt a rangsorban, és már 12 egymást követő éven keresztül Ázsia második, Kína pedig első számú befektetési piaca.

(forrás: hungarian.cri.cn)

1 hozzászólás
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Hongkongi-magyar egyezmény a kettős adóztatás elkerüléséről

2010. július 6. 16:46

Helyi idő szerint május 12-én Hongkong és Magyarország Budapesten egyezményt írt alá a kettős adóztatás elkerüléséről és az adócsalás elleni fellépésről.

A hongkongi kormányzat május 13-i sajtóközleménye szerint az egyezmény célja, hogy felszámolják a Hongkong és Magyarország közötti kettős adóztatást, így az üzletemberek adóterhei csökkenhetnek. Az egyezmény ösztönözni fogja a hongkongiak és a magyarok befektetését, vagy vállalkozásuk működtetését Magyarországon és Hongkongban.

(forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: ,

ELTE Konfuciusz Intézet