‘GDP’ címkével ellátott bejegyzések

Kína második negyedévi GDP-je meghaladta Japánét

2010. szeptember 26. 22:33

A japán kormány nyilvánosságra hozta idei második negyedévi GDP-adatait, amelyek alacsonyabbak az azonos időszakra vonatkozó kínai számoknál. Ez egyszersmind azt jelenti, hogy Kína a világ második legnagyobb gazdaságává vált, megelőzve a címet több mint 40 évig őrző Japánt. Az ezredfordulót követően Kína gazdasági összteljesítménye sorban érte utol a fejlett országokét: 2006-ban Nagy-Britanniáét, 2007-ben Németországét, most pedig Japánét. Az óriási számok láttán a kínaiaknak azonban el kell gondolkodniuk: Igazából gazdagok?

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Tíz év múlva Kína GDP-je valószínűleg meghaladja az USA-ét

2010. szeptember 17. 0:03

A dél-koreai Yonhap hírügynökség jelentése szerint a dél-koreai POSCO kutatóintézet szeptember 15-én kiadott előrejelzésében valószínűsíti, hogy 2020-ra Kína GDP-je meghaladja az Egyesült Államokét, és ezzel a világ legnagyobb gazdaságává válik.

Általános piaci vélemények ugyancsak azt feltételezik, hogy a kínai gazdaság előbb-utóbb az amerikait megelőzve a világ legnagyobb gazdasága lesz. Előrejelzések szerint a jövőben Kína GDP-je 7-8%-kal növekedik, márpedig ilyen ütem mellett 2020-ban valószínűleg meghaladja az Egyesült Államok GDP-jét.

(forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Kazahsztán vezeti a FÁK országok GDP növekedését az első fél évben

2010. augusztus 18. 0:26

Szent-Pétervár. Augusztus 10. Kazinform /Jelena Mjagkova/ – Kazahsztán vezeti a FÁK országok GDP növekedését az első fél évben. Az ország GDP-je 8,3% -kal nőtt, áll a FÁK országok Statisztikai hivatalának jelentésében.

Az első félévben Üzbegisztán GDP-je 8%-kal nőtt, Tadzsikisztáné-7,4%-kal, Örményországé-6,7%-kal, Belorussziáé-6,6%-kal, Türkmenisztánl-6,15%-kal, Kirgizisztáné-5%-kal, Ukrajnáé-4,9%-kal, Moldováé-4,7%-kal, Azerbajdzyáné-3,7%-kal.

Oroszország GDP-je 2,9%-kal nőtt ebben az időszakban.

(kazembassy.hu)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

ELTE Konfuciusz Intézet