‘gazdaság’ címkével ellátott bejegyzések

Кazah gazdaság előzetes eredményei

2011. március 2. 12:00

2011. január 18-án nyilatkozatot adott ki a Kazah kormány, a Nemzeti Bank és a Pénzügyi Felügyelet a 2011-es gazdaságpolitika fő irányairól – áll a Kazah Köztársaság magyarországi Nagykövetségének honlapján.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Az újonnan feltörekvő gazdaságok a Kantoni Vásáron

2010. október 16. 9:08

Október 15-én nyílt meg a 108. kínai külkereskedelmi vásár, azaz a Kantoni Vásár, melyen az újonnan feltörekvő gazdaságok aktívan képviseltetik magukat.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Kína virágzása egyre fontosabb Németországnak

2010. szeptember 29. 10:58

A német Die Welt cikke szerint Kína számos árucikket importál Németországból, és ennek köszönhetően a német gazdaság sokat fejlődött. Kína virágzása egyre fontosabb Németországnak – olvasható.
Német statisztikai adatok szerint az idei év első félévében a Németországból importált járművek száma Kínában 200 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, és az elmúlt tíz évben a kínai piac egyre fontosabb lett a német gazdaság fejlődésének szempontjából.

(forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Már az EU Kína legnagyobb kereskedelmi partnere

2010. szeptember 21. 0:01

2010 első hét hónapjában az Európai Unió és Kína közti kereskedelem értéke meghaladta a 300 milliárd dollárt, mellyel már az unió Kína legnagyobb kereskedelmi partnere, megelőzve az Egyesült Államokat.
A legújabb statisztikai jelentés szerint Kína infrastrukturális berendezéseket, gépeket és magas minőségű fogyasztási cikkeket importált az EU-ból, és az európai vállalatok is nagy sikereket értek el Kínában, a Volkswagen például több mint 2 millió személyautót tudott értékesíteni.

(Forrás:hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Kína gazdasági tekintélye tovább erősödött

2010. szeptember 9. 0:21

Kína a világ második legnagyobb importőre

Kína mára a világ második legnagyobb importőre lett.

A világ legnagyobb fejlődő országaként Kína óriási piaccal és szép jövővel rendelkezik. Statisztikák alapján az idei év első hét hónapjában a kínai behozatal elérte a 760 milliárd amerikai dollárt, amely 47%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az import növekedése 11,6%-kal volt több mint az export növekedési üteme.Kína továbbra is az import növelésére törekszik. Először is, ösztönzi a szükséges árucikkek és technológiák, fejlett berendezések, valamint a belföldön hiányzó energiák és ásványkincsek behozatalát. Másodszor, egyszerűsíti az importtal kapcsolatos ügyintézést, csökkenti az import költségeit. Harmadszor, árucikkekkel kapcsolatos kiállításokat, bemutatókat tart az import növelése érdekében.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Japán ismét gazdaságélénkítésre készül

2010. szeptember 2. 23:07

Augusztus 30-án a japán kormány nyilvánosságra hozta 920 milliárd jen értékű gazdaságélénkítő tervét, amellyel azt szeretnék elérni, hogy növekedjen a foglalkoztatottság, élénküljön a fogyasztás, csökkenjen a hirtelen felértékelődött jen negatív hatása.

A gazdaságélénkítő terv keretein belül létrehozzák a miniszterelnök által vezetett gazdaságélénkítő szervet, meghosszabítják a decemberben lejáró, háztartási gépek és lakások vásárlására vonatkozó kedvezményeket, az álláshoz jutásban segítik nemcsak a végzős egyetemistákat, hanem a legfeljebb három évvel ezelőtt végzett friss diplomásokat is.

(forrás: hungarian.cri.cn)

1 hozzászólás
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Már három éve Kína a Nasdaq legnagyobb külföldi piaca

2010. augusztus 7. 10:00

A Xinhua hírügynökség jelentése szerint 2010. július végéig összesen 148 kínai vállalat jegyeztette be magát a Nasdaq-on, Kína már harmadik egymást követő éve a Nasdaq legnagyobb külföldi piaca.

A 148 kínai vállalat közül 125 szárazföldi, a többi hongkongi, makaói és tajvani. A Baidu a legnagyobb Nasdaq-on jegyzett kínai cég.

Az értesülések szerint a Nasdaq-on jegyzett kínai vállalatok főleg az oktatás vagy a technológia területén tevékenykednek.

(hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Nem szabad túlbecsülni a kínai gazdaságot

2010. augusztus 5. 22:36

Yi Gang, a kínai központi bank alelnöke kijelentette, hogy a kínai gazdaság Japánét megelőzve a világ második legnagyobb gazdasági egysége lett. Egy nem régi brit elemzés azt jósolja, hogy Kína gazdasága a következő 9 évben az Egyesült Államokét is megelőzheti, átvéve a vezető pozíciót. A fenti megállapítások azonnal a média fókuszába kerültek.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

A kínai gazdaság esetében nem kell a kétszeres visszaeséstől tartani

2010. július 30. 0:23

Tudósítónk jelentése szerint a kínai jegybank, a Kínai Népi Bank július 27-én hozta nyilvánosságra beszámolóját a kínai gazdaságnak az idei év második felében történő várható alakulásáról. Ebben az áll, hogy a kínai gazdaság növekedési üteme lassulni fog, de semmiképpen sem kell kétszeres visszaeséstől tartani.

A beszámoló szerint az idei második félévben a kínai nemzetgazdaság stabilan, a makroszintű irányításnak megfelelően fog működni. A jegybank óvatos optimizmussal tekint a kínai gazdaság fejlődésére.

(forrás:hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Kínának és az EU-nak támogatnia kell egymást

2010. július 29. 13:04

A Bécsben tartózkodó Yang Jiechi kínai külügyminiszter július 25-én találkozott Michael Spindelegger osztrák külügyminiszterrel, melynek során hangsúlyozta, hogy Kínának és az EU-nak meg kell bíznia egymásban, támogatniuk kell egymást.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

ELTE Konfuciusz Intézet