‘gát’ címkével ellátott bejegyzések

A Három-szoros projekt

2010. július 31. 18:10

Kína legnagyobb folyóján, a Jangcén valósult meg a Három-szoros projekt. A Három-szoros védőgátja 2005 júniusban készült el. A projekt a világ legnagyobb vízügyi programja, a Három-szoros vízgazdálkodási komplexum a világ legnagyobb duzzasztógátja. Már száz éve annak, hogy legfelsőbb szinten felvetődött Kínában megvalósításának szükségessége. De a szükségletek, az elképzelések és a politikai akarat csak a reform és nyitás politikájának elkezdése után találkoztak a lehetőségekkel.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Idén az első félévben 73 millió embert sújtottak az árvizek Kínában

2010. július 2. 17:35

A Kínai Állami Árvízvédelmi és Aszálykezelési Igazgatóság és a kínai polgárügyi minisztérium által június 30-án kiadott statisztikai adatok azt mutatják, hogy idén Kína 23 tartományában voltak árvizek, amelyek körülbelül 73 millió embert érintettek, 392-en vesztették életüket, 143 ember tűnt el, a közvetlen gazdasági veszteség pedig 88,1 milliárd jüanra rúg.

A Kínai Állami Árvízvédelmi és Aszálykezelési Igazgatóság hírül adta, hogy az utóbbi napok heves esőzései miatt június 29-én 8 órakor a Guizhou tartomány Zhenfeng járásában levő Dazhai víztároló gátja beomlott. Senki nem sérült meg.

(forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

ELTE Konfuciusz Intézet