‘EU’ címkével ellátott bejegyzések

Már az EU Kína legnagyobb kereskedelmi partnere

2010. szeptember 21. 0:01

2010 első hét hónapjában az Európai Unió és Kína közti kereskedelem értéke meghaladta a 300 milliárd dollárt, mellyel már az unió Kína legnagyobb kereskedelmi partnere, megelőzve az Egyesült Államokat.
A legújabb statisztikai jelentés szerint Kína infrastrukturális berendezéseket, gépeket és magas minőségű fogyasztási cikkeket importált az EU-ból, és az európai vállalatok is nagy sikereket értek el Kínában, a Volkswagen például több mint 2 millió személyautót tudott értékesíteni.

(Forrás:hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Kínának és az EU-nak támogatnia kell egymást

2010. július 29. 13:04

A Bécsben tartózkodó Yang Jiechi kínai külügyminiszter július 25-én találkozott Michael Spindelegger osztrák külügyminiszterrel, melynek során hangsúlyozta, hogy Kínának és az EU-nak meg kell bíznia egymásban, támogatniuk kell egymást.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

Kínai migráció az EU-tagországokban

2010. június 11. 8:47

A Kínai Népköztársaság területén kívül élő kínaiak számára vonatkozóan a becslések meglehetősen tág határok, harminc és ötvenhét millió fő között mozognak. Az anyaország viszonya külföldre szakadt fiaihoz nem tekinthető belügynek, mivel számarányuknál és gazdasági befolyásuknál fogva hatékony közvetítői és érvényesítői lehetnek a kínai érdekeknek.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , , ,

ELTE Konfuciusz Intézet