‘esküvő’ címkével ellátott bejegyzések

Esküvő ágyúval

2011. augusztus 21. 22:45

Amikor először láttam meg ezeket a hatalmas ágyúkat, arra gondoltam, hogy vajon nem rossz helyre tették őket? Katonai ágyúk mit keresnek egy forgalmas utcán? Ez felkeltette a kíváncsiságomat, megálltam és körülnéztem, először csak azt láttam, hogy szép, rendezett sorban állnak az ütegek, fényes zöldre festve, a hosszú ágyúcsövek két oldalán csillogó réz töltényekkel, mind hatalmas kerekekre szerelve, mintha csak a bevetési parancsra várnának. De mint később kiderült, ezek az ágyúk nem háborúra készültek, hanem arra, hogy az esküvők hangulatát fokozzák, hogy a jókívánságokat és a boldogságot szórják a népre.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: ,

Prosperáló kínai esküvőipar

2010. július 24. 13:04

Régen a kínai menyasszonyokat „császári” hordszékkel vitték a férje elé. Egy 27 éves lány, Zeng nem készíttet a ma divatos esküvői fotóalbumokból, de az idén szeptemberben tartandó esküvőjére hat Audi A6-ost akar rendelni.

Az idősebbek szerint túl gyorsan változik a divat, sőt még a legszentebb hagyomány sincs biztonságban! Az elmúlt évszázad 70-80-as éveiben az esküvő csak egyszerűen az eskütételből állt, kínai kellel töltött húsos táskát ettek, ágytakarót, poharakat és más ajándékokat kaptak.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

ELTE Konfuciusz Intézet