‘árvíz’ címkével ellátott bejegyzések

Újabb természeti katasztrófa: árvíz Gansuban

2010. augusztus 10. 16:14

A gansui árvíznek már 127 áldozata van (08.08-i adat).

Az aszály és árvíz elleni munkák irányításával foglalkozó kínai állami központ legújabb jelentése szerint augusztus 7-én éjszaka Gansu tartomány Gannan megyének Zhouqu járásban az erős esőzés földcsuszamlást, az pedig árvizet okozott. Az előzetes adatok szerint a katasztrófában 127-en vesztették életüket. Az árvíz oka az volt, hogy a Jialingjiang folyó egyik mellékfolyója, a Bailongjiang folyó mentén az esőzés következtében meglazult föld belecsúszott a folyóba, mintegy természetes gátat képezve a víz útjában. A földcsuszamlás okozta gát mögött fölgyűlt víz visszafelé folyva elárasztotta Zhouqu járás egy részét, ahol jelenleg is szünetel az áramszolgáltatás és a közlekedés, valamint akadozik a területtel a kommunikáció.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: ,

Idén az első félévben 73 millió embert sújtottak az árvizek Kínában

2010. július 2. 17:35

A Kínai Állami Árvízvédelmi és Aszálykezelési Igazgatóság és a kínai polgárügyi minisztérium által június 30-án kiadott statisztikai adatok azt mutatják, hogy idén Kína 23 tartományában voltak árvizek, amelyek körülbelül 73 millió embert érintettek, 392-en vesztették életüket, 143 ember tűnt el, a közvetlen gazdasági veszteség pedig 88,1 milliárd jüanra rúg.

A Kínai Állami Árvízvédelmi és Aszálykezelési Igazgatóság hírül adta, hogy az utóbbi napok heves esőzései miatt június 29-én 8 órakor a Guizhou tartomány Zhenfeng járásában levő Dazhai víztároló gátja beomlott. Senki nem sérült meg.

(forrás: hungarian.cri.cn)

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek kategóriába. Cimkék: , ,

ELTE Konfuciusz Intézet