A Kínai Nemzetközi Rádió friss hírei között szerepel, hogy a kínai magáncégek jelentős része fektet be külföldön.

2013. március 11. 9:12

Wang Chao, kínai kereskedelmi miniszterhelyettes március 7-én Pekingben elmondta, hogy 2013 januárjáig a külföldre irányuló, nem pénzügyi jellegű befektetések teljes összegének 40 százalékát a kínai magánvállalkozások adták. A magánvállalkozások fontos szerepet játszanak Kína külföldi befektetéseiben.

Fontos információ az is, hogy a kínai kereskedelmi minisztérium a befektetések megkönnyítésével, a külföldi befektetések irányának tökéletesítésével és egy külföldi együttműködési fejlesztési alap létrehozásán keresztül kívánja támogatni a kínai magánvállalkozásokat.

Ezért is tűnik jó döntésnek, hogy hazánkban 2013. január 1-től módosult a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény és így új lehetőség adódik a tartózkodási engedély megszerzéséhez: a törvény módosítása szerint az EU-n kívüli állampolgárok, azaz “harmadik országbeli állampolgárok” amennyiben magyar  államkötvényeket vásárolnak, magyarországi tartózkodásuk “nemzeti érdekből” kívánatosnak minősülhet, és ebből kifolyólag jogosultak tartózkodási engedélyt igényelni.

Valószínűleg nem Magyarország lesz a legfőbb célország a kínai befektetők számára, de minden bizonnyal, akiknek van akár közvetlen, akár valamelyik ismerősön keresztül közvetett pozitív tapasztalata, információja hazánkról, annak csábító lehet ez a megoldás.

Ezt támasztja alá az is, hogy azok a kínaiak, akik a kilencvenes években itt éltek majd visszautaztak és Kínában üzleti sikereket értek el, mostanában egyre többen bukkannak fel és érdeklődnek erről a lehetőségről.

2 hozzászólás “A Kínai Nemzetközi Rádió friss hírei között szerepel, hogy a kínai magáncégek jelentős része fektet be külföldön.” bejegyzésére

  1. Jay szerint:

    trusted@pillspot.com” rel=”nofollow”>.…

    tnx for info!!…

  2. max szerint:

    trusted@pillspot.com” rel=”nofollow”>.…

    thanks for information….

Itt lehet hozzászólni!

ELTE Konfuciusz Intézet