november, 2012 havi archívum

Kelet mint inspiráció

2012. november 21. 13:07

Sanghajban a kontraszt ott van mindenben. A tradicionális keleti építészet  mellett megjelenik a modern, az  újgazdagsággal szemben pedig az elképesztő szegénység. Mindezzel együtt jó rezgése van a városnak, nyugtató energiák a templomokban, kertekben, pezsgő élet a modern felhőkarcolókkal teli városban. Mindkettőnek van varázsa.

A Tv2 riportereként volt szerencsém két hetet eltölteni Ázsiában. A távol-keleti túrán a forgatások mellett azért pihentem is, na meg amennyire csak tudtam próbáltam magamba szívni a kultúrát, az életet. Több helyen is jártunk, amennyire tudtuk bejártuk Shanghait. A Kínában készített riportokat a Tv2 Aktív és Aktív Extra című műsoraiban lehetett látni, élményeimet pedig személyes blogomon a katartik.hu-n lehet olvasni.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Hírek, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: , ,

Az én nagyapám

2012. november 6. 11:22

Gondolom, hogy majdnem minden hozzám hasonló, hosszabb ideig külföldön élő kínai tehetetlenséget és szégyent érez, amiért nem tud rokonaival találkozni vagy ott lenni mellettük, amikor szükség lenne rá. Én is így érzek a nemrég eltávozott nagyapám miatt. A rettenetes távolság dacára nagyon közel álltunk egymáshoz. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sokáig itt lehetett közöttünk, de az elmenetele mégis fáj.

tovább »

Szóljon hozzá
Beküldve a(z) Riportok, Ázsia blog kategóriába. Cimkék: , ,

ELTE Konfuciusz Intézet